A királyi gin után megérkeztek az első uralkodói sörök is

Korábbi séfje szerint II. Erzsébet királynő a napi étkezései után szeret egy kicsit iszogatni, főleg gint. De mivel a séf már egy ideje nem áll a királyi család szolgálatában, valószínűleg a pletykálkodásai miatt, semmit sem lehet biztosra venni. Azt viszont igen, hogy a királynő a legtöbb alkoholos italnak, ami a Sandringham-birtok vagy a Buckingham-palota neve alatt kerül forgalomba, zöld utat ad - olvasható a Foodandwine.com cikkében.

@Sandringham Best BitterForrás: Sandringham1870 / Facebook.com

Így jelenhetett meg a polcokon a Windsor Great Park Szőlőbirtok pezsgője, illetve a Buckingham-palota és a királynő vidéki otthonának, a Sandringham-birtoknak a saját ginje is. És ha már volt pezsgő és gin, akkor itt az ideje a kézműves királyi sörnek is.

A kétféle üveges sör ismét a Sandringham-birtok ajándékboltjának kínálatát gyarapítja. Az egyik egy 4,3 százalékos Sandringham Best Bitter keserű sor, a másik pedig egy 5 százalékos Sandringham Golden IPA. Mindkettőt Norfolkban főzi a helyi Barsham Sörfőzde, és kizárólag a Sandringham számára értékesíti.

A sörök érdekessége, hogy állítólag "a királyi birtokról betakarított organikusan termesztett, tavaszi árpából készülnek, a közeli forrásból merített kristálytiszta víz felhasználásával". És bár az áruk körülbelül kétszer annyi, mint egy Tescóban vásárolt angol kézműves söré, azért a királynő jóváhagyása mégis kedvelt árucikké teszi. És a címkéik sem csúnyák. A tradicionális címkéken egy mezei nyúl és egy fácán látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek