Két halasztás után megnyitott a főváros legújabb fine dining étterme

Hosszú várakozás után, május 8-án megnyitott Budapest legújabb fine dining étterme, a Rumour by Rácz Jenő. A séf már két éve szerette volna megnyitni az éttermét, 2020. november 12-re ki is tűzték a legújabb nyitási időpontot, de ekkor bejelentették az ország újbóli teljes lezárását. Így a séf és csapata még simítgatta egy kicsit a koncepciót és a Petőfi téri helyszínt, hogy idén májusban már teljesen készen álljanak a vendégek fogadására.

Forrás: @Seregélyes Gábor / rumour.restaurant.hu

A gasztroszínháznak is nevezett étterem a fotók szerint tényleg az, aminek mondják. A vendégek ugyanis nem asztaloknál ülnek, hanem egy hosszú pult mellett, ami körbe veszi a konyhát, ahol a szakácsok és maga Rácz Jenő is a degusztációs menük színes fogásain dolgoznak. Tányért hevítenek, szószokkal festenek és csipeszekkel teszik helyére az utolsó, miniatűr művészi alkotásnak is beillő, ehető alapanyagokat. 

A Rumour a Costes Group képviseletében születhetett meg, miután a séf az étteremszínháznak nevezett koncepciót hazahozta Magyarországra Shanghajból; abból az étteremből melynek tevékenységét a Michelin Guide Shanghai Edition a nyitást követő ötödik hónapban Michelin-csillaggal honorálta - olvasható az étterem honlapján.

A fine dining étterem neve is arra a filozófiára utal, amit a séf szeretne itthon méginkább elterjeszteni, vagyis, hogy a vendégeknek nyújtott élmény sokkal több legyen egy puszta étkezésnél. Éppen ezért az angol rumour szót fordíthatjuk úgy is, mint érdekes esemény, hír, ami lehet igaz vagy kitalált, de az biztos, hogy gyors sebességgel, szájról szájra terjed. De lehet a "Chef's table" koncepció is, amely szerint a vendégek a konyhát körbeülve étkeznek, és interaktív, sőt szinte baráti élményként élik meg az egyes fogások elkészítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek