Finom ételekkel és egy fotós nyereményjátékkal ünnepelhetjük az Ezerjó Napot

A gasztro- és a borrajongók naptárában már évek óta helye van a Cabernet Franc Napnak, de ünnepeljük a Furmint Day-t és az Aszú Day-t is. Csetvei Krisztina móri borásznak, az ezerjó borok egyik kiváló készítőjének éppen ezért jutotta az eszébe, hogy életre kellene hívni a Nemzetközi Ezerjó Napot - olvasható a sajtóközleményben.

@Wichmann Anna fogása az Ezerjó Nap alkalmábólForrás: Nemzetközi Ezerjó Nap / Press

 A kezdeményezés híre még alig terjedt el, máris csatlakozott hozzá néhány móri borász: a Móri Brigád, a Geszler Családi Pincészet, a Lincz Pincészet, Miklóscsabi Pincéje és a Paulus Borház, illetve számos fiatal séf és gasztroblogger, akik válalták az Ezerjó Nap népszerűsítését. Tették ezt azzal, hogy egy ezerjóból készített bor mellé receptetek alkottak: Barna Ádám posírozott pisztrángot, Biró Norbert harcsafilét, Mogyorósi Donát „tökfőzeléket", Nábelek Zsófi panna cottát, Reszkető Tamás sertészszüzet, Sajben Csaba parajfőzeléket, Tischler Petra „pisztrángsonkát", Wichmann Anna pedig citromos csirkét.

Az Ezerjó Napot május 16-ra hirdették meg, de nem csak ezen a napon, hanem egész május hónapban kóstolhatunk majd ezerjókat és hozzájuk párosított ételeket. Az ezerjó lelőhelyeket az esemény honlapján találjuk, és felismerhetjük őket az ajtókra kihelyezett Ezerjó Nap-matricáról is.

A szőlőfajta és a belőle készülő borok népszerűsítéséhez pedig mi is csatlakozhatunk, és nem csak fogyasztással, hanem egy fotóval is. A felhívás szerint fotózkodjunk vagy egy palack ezerjóval, vagy az ezerjó-lelőhelyek ajtómatricájával, töltsük fel a fotót a Facebookra vagy az Instagramra és jelöljük meg #ezerjonap hashtaggal. Amelyik kép a lektöbb kedvelést gyűjti, annak készítője borcsomagot nyer.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek