Csaknem nyolcvan boros éremmel tértek haza a magyarok Berlinből

Két nagyarany - a Pajzos Tokaj és Royal Tokaji egy-egy aszúja -, hetven arany-, öt ezüst- és két bronzérmet nyertek a magyar borászatok az idei Berliner Wine Trophy-n. A rangos nemzetközi borversenyent április 8. és 20. között rendezték meg a német fővárosban.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A 25. alkalommal megrendezett eseményen több mint 140 borszakértő 8000 bort értékelt, a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal és a Nemzetközi Borász Szövetség szigorú szabályai szerint - olvasható az MTI oldalán.

A 12 napos mustra ideje alatt csaknem 2500 bort díjaztak, amelyből 79 érmet magyar bor kapott. A tokaji aszúk nagyon jól szerepeltek: nagyaranyat nyert a Pajzos Tokaj 2017-es évjáratú aszúja és a Royal Tokaji 2016-os 6 puttonyos aszúja is. A Tokaji-Hegyaljai borvidék termelői szerezték a legtöbb aranyérmet is, összesen tizenkilencet. A Zsirai Pincészet négy, a Pajzos Tokaj és a Royal Tokaji pedig a nagyaranyak mellett további három-három aranyérmet nyert el.

Csaknem minden magyar borvidék szerzett érmet az idei versenyen; a szekszárdi borászatok összesen kilenc aranyat (a Takler Borbirtok egymaga hármat), Badacsony nyolc aranyat (a Varga Pincészet ötöt, Szászi Endre hármat), Villány pedig hat aranyat. A Varga Pincészet egri borászata további két aranyérmet nyert el, ezzel a vállalat borait összesen hét arannyal jutalmazta a zsűri. Három-három aranyérmet gyűjtött a berlini mustrán a Balaton-felvidéki Pálffy Szőlőbirtok és a somlói Tornai Pincészet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek