Online borfelismerő versenyre jelentkezhetnek a legbátrabbak

Az online "játszható", fehérbor-felismerő versenyt a Fóti Kastély Étterem szervezi április 23-ra. A borokat, amiket békeidőben együtt kóstolnak a versenyre jelentkezők, miközben elfogyasztanak egy kellemes vacsorát, most otthon, a saját ebédlőjükben kóstolják majd meg vaktesztszerűen. A verseny leírása szerint a 10 darab fehérbor 0.2 literes palackokban érkezik majd (egy-egy deci két főnek).

A kép csak illusztrációForrás: Pixabay.com

A versenyzőknek azt kell majd eltalálni, hogy éppen melyik bort fogyasztják. Lehet majd pontozni is, de a cél az, hogy kiderüljön melyik szőlőfajtából készült az adott bor. Az este 18.30-kor kezdődik majd, a szervezőkhöz emailben kell majd elküldeni a tippeket, a vacsora után pedig sorrendben ismertetik a borokat - olvasható a sajtóközleményben, de a részletek hamarosan a Facebbokra is felkerülnek. Aki az összes bort helyesen tippelte meg, megnyeri az étterem egy hat palackos és három darab kétpalackos borválogatását.

A borokat és az étterem által készített két személyes vacsorát, mely olyan fogásokat tartalmaz, mint a lazac, articsóka, tagliatelle, vajas spárga, spenóttal és cheddar sajttal töltött csirkemell roston vajas-párolt zöldségekkel és ropogós sült császár steak burgonyával, előre megrendelhetik a résztvevők. A rendelés egyben a jelentkezés (fotikastelyetterem@gmail.com) is a versenyre. A szervezők a bor- és az ételcsomaggal április 23-án 18 óráig mindenkihez igyekeznek majd odaérni. 

A vakon kóstolható 10 fehérbor listája:
Figula Olasz rizling 2020 – Balatonfüred-Csopak
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2020 - Pannonhalma
Szigetszentmártoni Cserszegi Fűszeres 2020 - Gál Szőlőbirtok - Szigetcsép
Bíbor Pince Villányi Olaszrizling 2018
Éliás Kéknyelű 2017 – Badacsony
Éliás Szürkebarát 2018 – Badacsony
Skizo Muscat Ottonel 2019 – Badacsony
Gedeon Irsai Olivér 2020 – Kunság
Degenfeld Furmint 2018 – Tokaj
Kreinbacher Furmint 2019 - Somló
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek