Átfogó és alapos könyv jelent meg a tokaji régióról

  A 2014 óta frissülő, szabad és független kalauz április 9-én debütált. A kétnyelvű TokajKalauz a borvidék mindenkori pillanatképét igyekszik rögzíteni, benne a régió sokszínű látnivalóival, ügyelve arra, hogy ne csak a borkedvelők kapjanak hasznos útmutatást a környékről indulás előtt – olvasható a sajtóközleményben.

  Forrás: Ripka Gergely / TokajKalauz

  Bemutatja például a vizek szerelmeseinek a Bodrog és a Tisza folyók lehetőségeit, a kirándulni vágyóknak a 10 legszebb kilátással rendelkező történelmi dűlőt, a Zemplén várait és egyéb természeti csodáit. A gasztronómia iránt fogékonyak számos sajtműhely, kávépörkölő, lekvármanufaktúra vagy épp helyi pékség, pálinka-, sőt sörfőzde felé is vehetik az irányt a kalauz segítségével. Akik pedig egy teljes hetet töltenének el Hegyalján, azoknak egy változatos, 7 napos programajánló is segít megtervezni az ott töltött időt.

  Mivel Hegyalja számos elismert borászatát nők vezetik, az idén is szerzői gondozásban megjelenő kiadást a Tokajért dolgozó nőknek ajánlja a szerző. Így a kötetben a felvidéki születésű, hegyaljai borász Bodó Judit mellett Caroline Gilby brit Master of Wine is mélyinterjúban mesél a tokaji borok szerepéről a világ borpiacán.

  Emellett rendezvénytippek, évjáratértékelő toplisták, kóstolási jegyzetek és infografikák, táj- és pincefotók is színesítik a kiadványt. Az előző kiadás idén a Gourmand International Awards Best in the World 4 döntőse közé került "európai boros könyvek" kategóriában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek