Gasztrotúra, Egri Csillag-fellövés és BBQ-forradalom is szerveződik a hosszú hétvégére

Az első hétvégi program a Pilisbe csábítja a túrázókat és azokat, akik a természetben fogyasztanának el egy finom ebédet, vagy uzsonnát. A budakalászi, 120 éves vendéglátóhely, a Schieszl Vendéglő a járványhelyzetre való tekintettel megvalósította a Schieszl toGo!-t, ami a vendéglő alsó udvarában kapott helyet március 13-tól 15-ig.

Forrás: Schieszl Vendéglő és Borház, 1896 / Facebook.com

A hely stílusához illő food truckból sváb jellegű „streetfood" kínálatból válogathatunk, és magunkkal vihetjük az ételeket a túrára, vagy hazafelé is felvehetjük őket. Az ételek mellé a Schieszl Pince borai és gyümölcslevei közül is választhatunk. Március 15-én pedig két további vendég is csatlakozik majd a gasztrotúrához. Juhos József, a Sütizz Cukrászda cukrászmestere, illetve Tóth Gusztáv olívász, az  Igazi Olívától. Az eseményre nem kell regisztrálni, csak egy "Ott leszek!" gombot kell megnyomni a Faceboo-oldalán, hogy a szervezők lássák az érdeklődők számát.

Füstös BBQ-forradalomra felkészülni

Március 13-án, a KGB, vagyis a Katka Gergő Barbecue is begyújtja a szmókereket és befüstöl minden fajta húsnak, amiből a végén szaftos, ízgazdag, omlós és füstös falatok kerülnek az elviteles dobozokba. 

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A kínálatban lesz többek között BBQ vegyes tál, marhaborda, porchetta, Mac'n Cheese és Pulled Pork, vagy marhaszegy. Rendelni az eseménynél megadott email címen keresztül lehet az ételek megjelölésével, illetve jelezni kell, hogy bemegyünk-e értük, vagy kiszállítva kérnénk őket. Ha a házhozszállítást választjuk, akkor Velencére, Velencefürdőre, Kápolnásnyékre, Sukoróra, Pákozdra, Nadapra, Agárdra, Gárdonyba, Dinnyésre és Székesfehérvárra kérhetünk szállítást. 

Március 15-én fellövik az első Egri Csillagokat is

Idén az új, 2020-as Egri Csillagokat virtuálisan vezetik be a boruniverzumba, így az Egri Csillag-fellövést a nagyközönség is követheti majd Facebook Live streamként. Az élő bejelentkezéshez március 15-én hétfőn, 18 órától csatlakozhatunk. Az adás körülbelül 20 óráig tart majd.

Forrás: Pécsi Borozó / Facebook.com

A programban megszólalnak a Pécsi Borozó szerkesztői, Győrffy Zoltán és Ercsey Dániel, valamint Szabó Edit (Borsmenta) és Horkay András (CEWI) beszélgetnek majd az egri borászokkal, beszéltetik a borokat és készítőiket, mesélnek saját csillagos élményeikről, és azért 1-2 meglepetés-vendéggel is készülnek - olvasható az eseménynél. 

Az első Egri Csillagokat a Dula Pincészet Eger, az Eszterházy Károly Egyetem SZBI, a Gál Lajos Pincészete Eger, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Petrény Winery, a St. Andrea Borászat, a Thummerer Pincészet, a TÓTH és TÓTH Debrői Borok, a Tóth Ferenc Pincészet és Varsányi Pincészet lövik majd fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek