Az isztriai olívaolaj ismét verhetetlennek bizonyult

  A Vanja szlovén étolajat választották az északi félteke legjobb olívaolajának Az Olio Nuovo rangos nemzetközi olívaolaj-versenyt évente kétszer rendezik meg, februárban az északi féltekén termelt olívaolaj-fajtákat zsűrizik, augusztusban pedig a déli félteke olívatermelői versenyznek egymással. A déli féltekét illetően július végén hirdetnek eredményt Abu Dzabiban.

  Verhetetlen az isztriai olívaForrás: Shutterstock / Készítette: DUSAN ZIDAR

  Az idei első versenyt Párizsban tartották, és az étolajipari szakértőkből és elismert konyhafőnökökből álló zsűri értékelése szerint az isztriai Vanja Dujc által előállított olívaolaj lett a legjobb. A Malija tengerparti faluban lévő, 1984 óta működő birtokon mintegy 1200 olajfa évi 3300 liter olívaolajat ad, amiből a zsűri elnöke szerint egy „csodálatos, összetett olaj készül, kiegyensúlyozott, tüzes beütéssel a végén" - írták az MTI-n.

  A koperi székhelyú Vanja Dujc már több nemzetköz elismerést is elnyert, és többen olívaolaj-suttogónak is nevezik. Első világbajnoki címét 2010-ben, a sanghaji világkiállításon nyerte el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!