Még lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre

A kétfordulós versenyre március 12-ig lehet nevezni, a szervezők a világ minden tájáról, a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából is várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését. A Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt immár negyedik alkalommal hirdetik meg.

Versenyfogás a 2020-as versenybőlForrás: (c)deryphoto / Magyarország étele / Facebook.com

A versenyeztetett tételeknek idén is meg kell felelnie pár szabálynak. A fogások legfeljebb öt elemből állhatnak és kötelezően tartalmazniuk kell három alapanyagot: vadhúst, Naszálytej-Fittej írót, valamint bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket (utóbbi kiváltható bármilyen, eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel ellátott, uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel vagy élelmiszerrel) - olvasható az MTI oldalán és a verseny honlapján.

A kétfordulós versenyben az ételeket szakmai zsűri bírálja majd el. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke szerint, idén is a hagyományt, a modernséget és furfangot ötvöző ételeket keresik majd, de emellett elvárás, hogy a pályamunka egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthető legyen. A nettó bekerülési alapanyagköltség pedig adagonként legfeljebb 1500 forint lehet.

"Szeretnénk, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek elkészítésére és kitálalására 4 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére" - mondta az elnök.

A szakácsversenynek helyet adó Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola egy tanuló versenyt is szervez, ami a döntőt kíséri majd június 5-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek