A vártnál jóval magasabb áron kelt el ez a ritka whiskys palack

A Gordon & MacPhail nevű független palackozó 1948-as Glen Grant whiskyjét most először bocsátották árverésre. Az Bonhams aukciósház szakértői az árverés előtt úgy becsülték, hogy az elegáns kristálydekanterbe zárt, és feketediófa díszdobozba csomagolt különleges szesz 300 és 380 ezer hongkongi dollárért talál majd gazdára a liciten, mivel a tanúsítványok szerint ez a whisky a speyside-i Glen Grant lepárlóüzemből származó legidősebb nedű, amelyet palackoztak.

Forrás: Bonhams Hong Kong Gallery / Facebook.com

Az elárverezett palack 290 dekanterbe töltött üveg közül került ki és a 88-as sorszámot viseli, ami a kínai kultúrában a gazdagságot szimbolizálja. A Bonhams szerint ez egy rendkívül összetett és magas minőségű ital, mely kora ellenére is 52,6% -os alkoholszázalékot mutat. Erőteljes ízével és aromájával pedig kitűnik a többi hasonlóan érett whisky közül.

Még a január 29-i aukció előtt arról nyilatkoztak a szakértők, hogy "a világ minden tájáról nagy az érdeklődés, különösen a fiatal gyűjtők részéről". De a licitálás végeredményére még ők sem számítottak. A ritka, 72 éves, ritkaságnak számító, háziasítatlan skót malátawhisky végül több mint 420 ezer hongkongi dollárért (15,5 millió forintért) kelt el - olvasható a Ctvnews.ca cikkében és az aukciósház Facebook oldalán. 

A tegnap elárverezett tételek között szerepelt még egy 35 esztendős Hibiki whisky Japánból, amelynek leütési ára 372 ezer hongkongi dollár volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek