Téli teraszozástól a lángosozásig - Ezekkel a programokkal készül Budapest

Bár a karácsonyi vásárok forgataga elmaradt karácsonykor, Budapest belvárosát így is megcsodálhatjuk kivilágítva, hiszen már 16 óra után ránk sötétedik, és kigyúlnak a fények a Deák Ferenc utcán, egészen a Vörösmarty térig. És ha egy pohár forralt borral sétálnánk egyet, azt megtehetjük.

Forrás: ÉS Bisztró / Facebook.com

 Az ÉS Bisztró elviteles fehér, rozé és vörös forralt borokkal, forró csokival, hamburgerrel és hot doggal várja a vendégeket, akik a Fashion Street-en andalognának egyet. Az ÉS Téli Terasz péntekről vasárnapig 12:00 és 19:30 között tart nyitva - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Kezdjük egy lángossal a napot

A Czakó kertben, mely a Tabán legöregebb épületében, a Tigris és a Czakó utca között kapott helyet, találunk delikát boltot, francia süteményeket, reggelit, bistro konyhát és finom italokat. Szombaton és vasárnap pedig már hagyományteremtő termelői piaccal várja a vendégeket.

Január 23-án, szombaton 8:00 órától a lángosé lesz a főszerep a Czakó Piacon. A krumplistól a fokhagymáson át, a sajtos-tejfölösig, mindenféle lángosra lehet majd számítani, ki hogyan szereti. És miután jól felpakoltunk elviteles lángosokból, gyorsan meg is vehetjük az otthoni sütéshez szükséges hozzávalókat a jelenlévő termelőktől.

Már Sződligeten is megtaláljuk az ÉN Kosaramat

Az ÉN kosaram Termelői Csapat 4 évvel ezelőtt indította el azt a projektet melynek célja az egészséges életmód és táplálkozás minél szélesebb körben való elterjesztése. Ennek egyik állomása a rendszeres és állandó termelői- és kézműves piac Őrbottyánban minden csütörtök délután, Gödöllőn minden pénteken, és most már Sződligeten is. 

Csak néhány a sok termelői finomság közülForrás: Az ÉN Kosaram Vásárlói Közösség Termelői és Kézműves Piaca / Facebook.com

Az új piac 2 hetente szombat délután lesz elérhető, a Szabadság téren 15:00 és 17:00 óra között. Az első 2021-es sződligeti Termelői és Kézműves Termékek vására január 23-án lesz, a következő február 6-án, majd február 20-án. A vásárlók a térség őstermelőitől, kis családi vállalkozásoktól vásárolhatnak ellenőrzött, egészséges termékeket, akár csomagolásmentesen is.

Olaszul enni jó, már személyesen is

A Casa Pomo D'oroban 2021-ben is folytatódnak az Olaszul enni jó tanfolyamok Alessandro Manna séffel. A maximum 15 fős csoportok szombatonként 10:00 órakor kezdenek és nagyjából 4 óra alatt készítik el a napi tanfolyam ételeit, desszertjeit, vagy italait. A tanfolyamok ára 29 900 forint, ami tartalmaz minden alapanyagot és a séf instrukcióit - olvasható a tanfolyam Facebook oldalán.

Emailban lehet még jelentkezni a február 6-i Casa ce ne frigo – Olasz tippek a mindennapokra című tanfolyamra, ahol azt tanulhatjuk meg, hogy hogyan gondoljuk újra kész ételeinket. Szintén vannak még szabad helyek a február 20-i Dolce far niente - Desszert órára és a február 27-i Aperitivo tanfolyamra, ahol olasz italok, falatok és az itáliai életérzés lesz terítéken.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek