Ebből a karácsonyi ajándékból kiderül, hol készítik a legfinomabb sajtot, mézet, ecetet

Júliusban arról adtunk hírt, hogy a Magyar Konyha nyári száma mellé kiadta a Balaton 2020 Gasztrokalauzt, ami számba vette a térség 333 legjobb éttermét, strandbisztróját, borászatát, kávézóját és egyéb vendéglátóhelyét. Most az év végéhez közeledve, és megújulásának tizedik évét ünnepelve a gasztromagazin ismét összeállított egy gyűjteményt.

Forrás: Magyar Konyha / Facebook.com

A TOP 100 termelő című könyvecske 136 oldalas és találunk benne térképet is. A kiadvány "A termőföldtől az asztalig" mottóval olyan gazdákat mutat be, akik terményeiket maguk dolgozzák fel, kerülik a vegyszerek, adalékanyagok használatát, ügyelnek a fenntarthatóságra és akiknek a termékeihez piacokon, boltokban, a saját portájukon bárki hozzájuthat. Az olvasók így megtudhatják, hol kaphatnak friss tejet, tojást, vajat, kiváló mangalica-, angus- vagy bárányhúst, kik készítik a legfinomabb sajtokat, mézet, lekvárt, szörpöt, ecetet, mustárt vagy tormát.

A Madary Orsolya és Sümegi Noémi által szerkesztett, ünnepi gasztrokalauzban szerepel a családi gazdaságok leírása, jellemző termékeik, valamint egy címlista, amelyből az is kiderül, mi hol kapható és melyik termelő vállal házhoz szállítást - olvasható az MTI hírében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek