Vasárnapi piacozást, barbecue húsokat és török ebédet kínál elvitelre november utolsó hétvégéje

Az Élesztőház udvarán szerveződő és magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac ettől a héttől újra elindította a piaci ebédeket, csak elviteles módban. A Pancs-gasztroplaccon november 29-én, 9 órától várják a piacozni vágyókat, és azokat, akik vasárnapra egy friss és fűszeres török ebéddel térnének haza. 

Sült bab marhahússalForrás: Alp Aksoy / Shutterstock.com

A vasárnapi edédet Tóth Ági, a NarGourmet bloggere szolgáltatja majd. Készül etli kuru fasulye, vagyis a törökök híres és kedvelt marhahúsos, babos egytálétele, amihez paprikapasztát, bőségesen vajat, római köményt és egy pici török marhakolbászt használnak. Kísérőként pedig sűrű török joghurt jár hozzá - olvasható az esemény Facebook oldalán.

Akinek felkeltette a figyelmét a finomnak ígérkező étel, azt várják a Pancs közösségi standjához saját elviteles dobozokkal, de ha kell, lebomló csomagolóanyag is lesz helyben.

Az Egressy Udvart elfoglalta a pulled pork

A Zabáljcsak! BBQ nem rettent vissza a tél-koronavírus kombótól és lehorgonyzott az Egressy Udvarban, a főváros közepén. A célja pedig az, hogy ebben a hidegben elhozza a bbq szerelmeseinek az egyik legkedveltebb húsos street foodot, a szaftos pulled pork szendvicset.

A pácolt húst addig sütik, míg olyan omlós nem lesz, hogy szálasra lehet tépkedniForrás: stockcreations / Shutterstock.com

Az első hétvégén, vagyis november 28-án és november 29-én 11 órától lehet menni a szendvicsekért, de csak elvitelre. A helyben fogyasztás egyelőre nem lehetséges. Hogy ne kelljen annyit a hidegben állni és várni, ha előre odatelefonálunk, akkor már kész lesz a gőzölgő szendvics mire odaérünk.

A pulled pork álom azonban nem csak egyszeri lehetőség, mivel a nagy nyitási hétvége után a srácok lebetonozzák magukat az udvarban. A szendvicsekért 11-től 20 óráig mehetünk személyesen, a kijárási tilalom miatt, de 22 óráig házhoz is rendelhetünk - írták az esemény Facebook oldalán.

A mottó: Piacozzunk Maszkban!

Ez a program egy kicsit később lesz, pontosabban december 5-én, szombaton, de nem árt rá felkészülni. A Czakó Piacz termelői és szervezői szerint jöhet eső, fújhat a szél, a piacozásnak semmi nem szabhat határt. A lényeg, hogy maszkban kell menni, és amennyire csak lehet be kell tartani a megfelelő távolságot.

Hazai zöldségekből és gyümölcsökből télen is rengeteg fajtát kapni. A kecskesajtokról, bio salátákról, szörpökről, lekvárokról, a bivalyhús-készítményekről és a különböző füstölt húsokról nem is beszélve. És aki ide látogat, az a Bisztróból rögtön ebédet is tud hazavinni. Sőt az ünnepekre készülve karácsonyi koszorúk és virágos dekorációk közül is válogathatunk, a Fresh by Terra segítségével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek