Otthon állíthatják össze a luxusmenüt a Michelin-csillagos étterem vendégei

James Knappett, a Michelin-csillagos londoni Kitchen Table nevű étterem séfjének nem volt könnyű a döntés az átmeneti koncepcióváltásról, de szükségesnek tartotta a túlélés érdekében. A helyszín március óta tart zárva, mert a vendégek, ahogyan az étterem neve is utal erre, egy konyhaasztal körül foglalhatnak helyet, így a távolságtartást nem lehet megoldani - derül ki a reuters.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: Free-Photos/pixabay.com

Az étterembe azelőtt három hónappal előre kellett helyet foglalni, és 20 ember dolgozott ott, most mindössze négy embert tudnak foglalkoztatni, akik a heti mintegy 80 házhozszállítási megrendelést kezelik.

A két főre szabott, hétfogásos kóstolómenü 125 fontba (50 ezer forint) kerül, és szerepel benne frissen sült Parkerhouse-tekercs, füstölt tőkehalikra-krém, mangó chutney és Goan tengergyümölcse curry, sültcsicsóka-leves, szarvasgombás creme fraîche, mogyoró, metélőhagyma és almasaláta, kézzel gyűjtött Orkney Island-i fésűkagyló marhazsíros hagymás vajjal és ecetes vad fokhagymával, cornwalli hal en papillote (rétestésztába csomagolva), parmezán gnocchi, homárszósz, édeskömény, konfitált citrom és sóska, Baron Bigod (suffolki Brie-sajt), fehérboros körte, kömény és dió.

Deszert gyanánt sokoládé Marquise-t, Clementine-krémet, karamellizált fehér csokoládét, canelét és klasszikus sült pudingot fogyaszthatnak a gourmék tahiti vaníliával és sötét rummal. Emellett lehet rendelni 11 fogásos menüt is 250 fontért (100 ezer forintért), illetve egy-egy fogást külön is meg lehet venni. A fogásokat a vendégek otthon állíthatják össze, az étterem mellékelt utasítása szerint - azért valószínűleg nem az alapoktól kell kezdeniük.

Nem a Kitchen table ugyanakkor az egyetlen brit étterem, mely ilyenfajta házhozszállítást vállal, a Pizza Pilgrims szintén előállt otthon készíthető pizzájával, mely 2014-ben még látványos bukás volt, most azonban más idők járnak. Itt az árak jóval barátibbak, persze az étel is valamivel egyszerűbb. Két pizza 15 fontba (6000 forint) kerül választható feltétekkel, a tésztát a vendégeknek kell meggyúrniuk hozzá.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek