A kreativitásnak semmi sem szab határt, még online disznótort is szerveznek

  A több alkalmas online Dietetika előadássorozatot, aminek következő részét november 24-én, kedden 17 órától követhetnek az érdeklődők, a XII. kerületi Egészségfejlesztési és Lelki Egészségfejlesztési Iroda szervezte. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a jelentkezési link is megtalálható.

  Forrás: EFI - LEFI Budapest XII / Facebook.com

  Az online elóadáson többek között lesz szó arról, mit csinál a dietetikus, és mivel lehet hozzá fordulni. Az alkalmak során beszélnek a szakemberek a bélflóránk működéséről, a szezonális alapanyagok és étrendkiegészítők fontosságáról és szerepéről, a cukorbetegség és táplálkozás, a D-vitamin, a vegetáriánus és vegán étkezés témaköreiről. Mit tehetünk a konyhában a megfázás ellen?

  Az ingyenes, online dietetika előadássorozat alkalmain interaktívan beszélgetünk és főzhetünk együtt az előadókkal, Koszecz Annával és Kun Evelin Réka dietetikus szakemberekkel.

  Süssünk online almáspitét!

  Aki szeretne csatlakozni az online almáspite sütő workshophoz, az először is készítse elő a piteformáját. És regisztrációként bökjön rá a Fűszeres meleg almás pite - Gluténmentes! online esemény "Ott leszek" gombjára.

  IllusztrációForrás: Maya Shustov / Shutterstock.com

  A december 3-án, csütörtökön 19 órakor kezdődő örömsütés ideje alatt a lelkes vállalkozók a Dessert Let's Cake bloggerével együtt készítenek majd el egy fűszeres, fahéjas meleg almás pitét, ami ezúttal gluténmentes lesz. Aki szeretné, már most beszerezheti hozzá a vanília fagylaltot - olvasható a workshop Facebook oldalán.

  Élőben Japánból: oszakai street food

  A Japánspecialista következő élő közvetítése Oszaka utcáira kalauzolja majd a nézőket. A 2020. december 2-án 12 órakor kezdődő bejelentkezés ideje alatt a Japán konyhájának is nevezett városban tehetnek sétát azok, akik becsatlakoznak a streambe a Facebookon keresztül.

  Oszaka számos helyi ételkülönlegességnek ad otthont. Megismerkedhetünk majd például a takoyakival (grillezett polipgombóc), az okonomiyakival és egyéb különleges fogásokkal, miközben a híres Dotonbori negyed utcáit is bejárjuk.

  Disznótoros virtuálisan

  A Kárpát-medencei disznótoros fesztivál, amit Gyergyószentmiklóson rendeznek meg minden évben, idén nem valósulhat meg úgy, ahogy azt a disznóvágás hagyománya megköveteli, de a szervezők nem adták fel, és kieszeltek egy alternatív lehetőséget.

  2019-ben főtt itt minden rendesenForrás: Kárpát-medencei disznótoros fesztivál / Facebook.com

  Programként meghírdették a XI. (Online)Kárpát-medencei disznótoros fesztivált, amire december 2-ig lehet jelentkezni a Facebookon megadott jelentkezési lapon keresztül. Az esemény lényege, hogy idén is összehozza azokat - legalább online - akik a közösségben minden évben megfőzik a legfinomabb disznótoros ételeket. Most külön-külön kell majd főzni, hátul a kertben, szabad tűzön ha lehetséges, de beltéren is megoldható.

  Lesz Zoom zsűrizés, és részletesen dokumentálni kell majd a munkafolyamatokat. Figyelik majd a tálalást, a werkfotókat és a minőségi alapanyagokat is. Az online versenyre december 5-én kerül sor, főzni 10 órától 13 óráig lehet majd. 

   Leadkép forrása: Wolf-Henry Dreblow/pixabay.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!