Csütörtöktől környezetbarát tasakokban vásárolhatunk a Lidl-ben

  A Spar újrahasználható zöldséges-gyümölcsös zsákjai után, november 5-től összesen 185 Lidl boltban kaphatunk majd újrahasználható zsákokat a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk mellé. Ezzel a lépéssel a műanyaghulladékot igyekszik csökkenteni a vállalat, de a zsákok mellett más termékek csomagolásait is újragondolja.

  Forrás: Lidl Magyarország / Facebook.com

  Az áruházlánc weboldalán azt írják, hogy az új zsákokat kettesével csomagolják, mosógépben moshatók, súlyuk mindössze nyolc gramm, ugyanakkor elbírnak 5 kilót is.

  A zsákok bevezetése pedig még csak a kezdet, a magyarországi Lidl 2025-re 20 százalékkal tervezi csökkenteni általános műanyag-felhasználását, és a saját márkás termékeiknél is áttérnek az újrahasznosítható csomagolásra. Ahogyan korábbi sajtóközleményükben írták, csak azzal, hogy a műanyag sorolóbetéteket környezetbarát papírtálcákra cserélik, évente több mint 17 tonna műanyagot tudnak megtakarítani. Persze, ez az egész átállás csak akkor ér valamit, ha vásárlóként mi sem tépkedjük feleslegesen az egyszer használatos műanyagzacskókat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!