Íme a művész, aki sapka helyett szardíniát és bagelt horgol, meg egy teljes halaspultot

 A Kelet-Sussex-ben található tengerparti Brighton és Hove városa híres arról, hogy vonzza a legkülönfélébb művészeket, zenészeket, alkotókat. Vagy éppen a különleges légkör hatására kineveli őket. Kate Jenkins is itt éli mindennapjait és 15 éve foglalkozik horgolással. Ma azonban már nemzetközileg is elismert alkotó, akinek színes és humoros munkáit nem csak magánszemélyek vásárolják, hanem kiállításokra is, vásárokra is rendelik őket.

Munkáinak érdekessége, hogy nem sálak, sapkák, babcipők, terítők és horgolt angyalkák potyognak le a horgolótűiről, hanem paradicsomok, narancsszeletek, kapor, kapribogyó, bagel, magos vekni és teljes halaspultok - olvasható az alkotó oldalán.

A kép neve: Szardíniák SzombatraForrás: Kate Jenkins Art / Facebook.com

Első és eddigi legnagyobb dobása 2015-ben látott napvilágot. Kiállítóként hívták meg a londoni The Knitting and Stitching Show-ra (kötött és horgolt termékek kiállítása és vására), majd ugyanennek a rendezvények a dublini változatára. Kate az eseményekre elkészített egy teljes halaspultot (The Stitchmongers). Volt rajta osztriga, vörös homár, különböző garnélák, szardíniák, lepényhal, tarisznyarák, Szent Jakab-kagyló, polip, tintahal és fekete kagyló is, mind méretarányosan, és súlyra is megegyezően.

Ahogy az oldalán is írja, minden gasztro-horgolásnál az eredeti élelmiszert, hús- és halárut, valamint kenyereket és péksüteményeket veszi alapul. Amit a fotelben ülve napközben horgolással elkészít, azt előtte megveszi a piacon vagy a pékségben. Csak utána áll neki a kreatív munkának, mivel az a célja, hogy boldoggá tegye, elámítsa és egy kicsit meg is nevettesse az embereket. Több olyan munkája is van – mint például az alábbi tortácskák – ahol többször vissza kell görgetni az Insta fotók között, hogy rájöjjünk, nem igazi sütikről van szó.

Horgolt ételei, halaspultja és péksége eljutott már Hong Kong-ba, Londonba és New York-ba is. Konkrét munkákra pedig felkérte már a Viking Cruises, a Royal Mail és az Anthropologie divatmárka.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek