Ezek lettek idén Veszprém megye legjobb borai

A fehérborok között a Figula Pincészet Sóskút olaszrizling 2018 bora végzett az élen. A Sóskút Selection hagyományos, fahordós erjesztéssel és érleléssel készült, majd egyévi palackos érlelés után került forgalomba - adja hírül a veol.hu.

A kép illusztrációForrás: Photo Mix/pixabay.com

Az elismerést Figula Mihály borász vette át, aki elmondta, a Sóskút nevű termőterület egy mészkőbányánál található Balatonszőlősnél, amely gazdag mész- és ásványianyag-tartalma miatt különleges bort ad.

A vörösborok között a nemesvitai Csali Szőlőbirtok 2018-as Krokodilbor – Rókalikak cabernet sauvignonja lett. A Rókalikak nevű dűlőben termett szőlőből készült bort nyolc hónapig fahordóban érlelték. A komplex, nagy testű nedű étcsokoládé, erdei gyümölcs, chili és vanília íz-, illetve illatjegyeket hordoz. Az elismerést Csali János és felesége, Csali Jánosné vette át.

2011-ben azért hozták létre a kitüntető címet, hogy még jobban ráirányítsák a figyelmet Veszprém megye négy borvidékére és a gazdálkodó borászokra. A megyében 4800 hektárnyi szőlőültetvény található, és 1399 borászat működik. A Veszprém Megye Bora versenyre évről évre nagyobb az érdeklődés, idén 19 pincészetből hét vörösbort és 31 fehérbort küldtek be a borászok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek