Ramen rajongók figyelem! Ezen a kurzuson a vegán változatot ismerhetik meg

Az Anna Kamra szervezésében, a Szeszgyar nevű rendezvényhelyszínen tartják meg azt a Vegan Ramen és Gyoza Workshopot, ahol az érdeklődők megtanulhatják hogyan készíthetnek hazai alapanyagokból húsmentes japán tésztalevest.

Krémes miso ramen pácolt tofuvalForrás: Anna Kamra / Facebook.com

A főzőestet és vacsorát október 3-án, szombaton tartják 15 órától este 18 óráig, és még lehet rá jelentkezni, de nem árt gyorsan dönteni, mivel az esemény kiscsoportos, így csak 4-6 fő vehet rajta részt.

A főzés ideje alatt a jelentkezők egy krémes miso rament készítenek majd el, amihez maguk nyújtják a ramen tésztát, és a feltéteket is együtt álmodják meg a leves tetejére. Lesz rajta marinált házi tofut, a klasszikus marinált hatperces tojás példájára (ajitsuke tamago), pácolt babcsíra, padlizsán chashu, amit a pácolt, sült sertéscsászár ihletett, illetve újhagyma és pirított szezámmag, ami nem maradhat le egy művészileg elkészített ramen tetejéről – olvasható az esemény Facebook oldalán.

Japán hagyomány szerint a ramen mellé gyozát (japán töltött tésztabatyu) is szoktak készíteni, így a kurzuson is lesz, méghozzá kétféle töltelékkel és saját szószokkal. Az óra ára 10 000 forint, ami tartalmazza a felhasznált alapanyagokat, egy nagy tál kiadós rament, a gyozát és frissítőként japán sencha zöld teát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek