Idén új változatban rendezik meg a Magyar Ízek Őszi Vásárát

Új helyszínnel és új ízekkel várják a látogatókat szeptember utolsó hétvégéjére a Vajdahunyad várba, a Magyar Ízek Őszi Vásárára, ahol ezúttal a füstölt termékeké lesz a főszerep. Az ízes és illatos eseményt szeptember 26-27-re tervezik, és a forgatagban közel 50 kistermelő saját termékei kerülnek majd ki a pultokra.

Forrás: Magyar ízek / Facebook.com

Az ingyenesen látogatható, két napos vásárt szabadtéren rendezik meg, de kötelező lesz a maszkviselés és minden biztonsági előírás. Idén a füstölt termékek játsszák majd a főszerepet, és nem csak a húsok, hanem a sajtok is. De lesz sör- és borkínálat is, illetve termelői mézek, édességek és pékáruk, valamint gombakészítmények, lekvárok, szörpök és chiliszószok.

A Magyar Ízek Alapítvány, mint szervező, a gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal és játszóházzal készül, az Agrármarketing Centrum jóvoltából pedig ingyenes sertés és mangalica kóstolók is lesznek – olvasható a rendezvény sajtóközleményében és a Magyarizek.hu oldalán.

A kiállítók között olyan neves hazai kistermelőkkel találkozhatnak majd a vendégek, mint a Pap Kolbászműhely, az "Ízek a vadászházból", a Delibox, az Agria Kézműves Sajtműhely, az Egri Margaréta Sajt, a Sajtmágus, a Dörgicsei Levendula Major, a Herbatea Manufaktúra, a Kései Pincze Tokaj, a Polgár Pince Villán, a Csalló Pálinka Manufaktúra, a Chili Hungária, a Kürcsi® Őskalács és a Szamos Marcipán.

Címlapkép forrása: Magyar Ízek / Facebook.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek