Avokádókóstolás a piacon? Ezen a hétvégén a Lehel téren lehetséges

Találtunk egy olyan gasztroprogramot, ami az avokádó kedvelőket kényezteti el a hétvégén. A Lehel téri piacon ugyanis július 24-től 26-ig, vagyis vasárnapig avokádó- és guacamole-kóstolásra várják az érdeklődőket az Avokádóim standnál, ahol élő DJ-szett is emeli a hangulatot – olvasható és látható az esemény Facebook oldalán.

Avokádót otthon is csíráztathatunk a magjából, de hogy végül gyümölcsünk is legyen, ahhoz kicsit több munka kell - IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Ez az univerzális növény, ami egyszerre gyümölcs, zöldség és gyógynövény is, egyre jobban belopja magát a magyar emberek szívébe, és azoknak az étrendjébe is, akik egészségesebben igyekeznek táplálkozni.

Az avokádó húsa ha érett, olyan akár a vaj. Bár saját íze semleges, sóval borssal, fokhagymával, leheletnyi majonézzel, tonhallal és paradicsommal remek krémeket és salátákat lehet belőle varázsolni. Sőt egyesek még ki is rántják az avokádószeleteket.

De sokrétű felhasználhatósága mellett jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Érdekessége, és ezt talán kevesebben tudják, hogy a 16. században érkezett meg Európába Mexikóból, és a babérfélék családjába tartozik.

Ezt a finomságot és a belőle készült guacaomolét kóstolhatjuk meg nacho chipsszel, valamint a különleges avokádó vajat, avokádóolajat, valamint az organic avokádóolajat is felfedezhetjük a Lehel piacon, a 11 és 13 óra közötti kóstoltatásokon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek