A világ egyik legismertebb séfje az Instagrammon kelt ki magából

Tom Kerridge, a Michelin-csillagos séf, akinek a legújabb könyve, a Fogyjunk le végleg! már magyarul is megjelent, egy tőle szoktatlan Instagram-poszttal hívta fel magára a figyelmet a napokban - írja az Independent.co.uk. 

A Tom Kerridge-ről készült fotót Chris Boland / chrisboland.com készítette300 kép forrása: imdb.com

De nem is magára, hanem arra a jelenségre, aminek már saját neve is van. A no-show problémára, vagyis a nem teljesített asztalfoglalásokra. A séf a 300 című film egyik elhíresült jelenetével, a főszereplő, Gerard Butler üvöltő fejének képével támasztotta alá mondanivalóját. A szöveget pedig nem egy, hanem 27 vendéghez címezte, akik július 11-re asztalt foglaltak a Kerridge's Bar & Grill étterembe, de el már nem mentek és le sem mondták a foglalásukat.

A posztban kemény szavak is elhangzanak, a séf önzőnek és gyalázatosan nevezte a viselkedést, de a lényeg inkább az volt, hogy egy ilyen tömeges no-show jelenség, de már egy is, mennyire ellehetetleníti egy magas színvonalon dolgozó étterem munkáját.

Hiszen ha az ember egy nívós étterembe foglal asztalt, akkor friss és drága alapanyagokat vár el. Viszont ha lemondás nélkül nem jön el, akkor ezek felhasználatlanul maradnak, a személyzetről nem is beszélve, akik feleslegesen vártak a vendégekre.

Kerridge posztjára nagyon sok kolléga válaszolt, és több mint 30 ezren fejezték ki az egyetértésüket nem sokkal a szöveg kiküldése után.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek