Ezen a fesztiválon megtudhatjuk, hol is rejlik a kenyér lelke

  Idén immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kenyérlelke találkozót, aminek egyik legfontosabb célja, hogy összehozza a kenyér szerelmeseit. Itt megismerhetik egymást, a különböző technikákat és ötleteket, illetve kicserélhetik egymás között a tapasztalatokat is – olvasható a Kenyérlelke.hu oldalon.

  A croissantsütésben is részt vehetünkForrás: Unsplash

  A szervezők idén is augusztus 19-20-ra időzítették a fesztivált, amin keresztül törekszenek arra, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

  A MOM Kulturális Központba szervezett találkozó alkalmával egy versenyt is hirdettek. Akik indulnának, azok szabadon részt vehetnek az erőpróba öt kategóriájában. A legjobbnak találtatott alkotásokat a szakmai zsűri oklevéllel jutalmazza. Mind az öt kategóriában egyetlen jelöltet választ ki a zsűri. A nyertes egy évig szabadon használhatja a megtisztelő címet, egészen a következő versenyig.

  Ahogy az eddigi versenyeken is, idén is csak természetes alapanyagokból készülhetnek a kenyerek. Az öt kategória pedig a következő: Fehér-, félbarna kenyér 1000g, Teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g, Bagett 290-310g, Croissant 50-80g és Kendermagos kenyér.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!