Még lehet regisztrálni az első Nagy Tésztaevő Bajnokságra

Bár a Tésztaevő Bajnokság itt, Budapesten kuriózumnak tűnhet - írja Wang Mester az esemény Facebook oldalán, Kínában lassan már hagyománya van az ilyen és ehhez hasonló megmérettetéseknek. Rendkívül népszerűek a különböző éttermek versenyei, melyeken a gasztrokalandorok egészen elképesztő mennyiségű baozit, tésztát, pudingot, vagy egyebeket esznek meg.

Forrás: Biang Bisztró - Vámház körút / Facebook.com

Wang Mester ezt az újkori, kínai éttermi szokást szeretné most bemutatni a magyaroknak. Ezért július 5-re meghirdette az első Nagy Tésztaevő Bajnokságot, melynek kezdési időpontja 15 óra lesz.

A versenyzőknek a Facebook oldalon megadott űrlapon keresztül kell jelentkezniük a versenyre - ezt megtehetik még a holnapi nap is. A feladatuk pedig az lesz, hogy 15 perc alatt annyi sült tésztát (csirkéset, vagy zöldségeset) egyenek meg, amennyit csak tudnak. Aki a legtöbb tésztát fogyasztja el, az megnyeri a Wang Mester által felajánlott fődíját és egy "nagy rakás Tsingtao sört".

Az asztalokra kerülő tészta, az éttermeiből jól ismert házi sült tészta lesz, a bajnokság helyszíne pedig a Vámház körút 5. szám alatt lévő Biang Bisztró. Gyomrokat és fényképezőgépeket előkészíteni, mert a második és a harmadik helyezett sem fog üres kézzel hazatérni; üres gyomorral pedig végképp nem.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek