Ezzel a workshoppal a konyhánkba jöhet Törökország

A törökök ételei az egyik leggyakrabban otthon is újra alkotott ételek közé tartoznak. Ezt korábbi cikkünk is bizonyítja, amiben körbekérdeztük a Travelo csapatát, hogy milyen nemzetek ételeit főzik szívesen újra otthon. A török konyha az elsők között végzett a sorban, mivel olyan remek alapanyagokat hasznosít, mint a padlizsán, a zöldpaprika, a lencse, a bab, a pisztácia, a mogyoró, a csicseriborsó, a lágy fehér sajtok és joghurtok, illetve a menta és a kakukkfű.

Spenótos-friss sajtos börekForrás: Shutterstock.com

Arra az esetre, ha hiányoznának a török ízek és egy új recept is jól jönne, ajánlanánk egy online workshopot, ami alatt török ebédet főzhetnek a Nar Gourmet csapatával június 13-án, szombaton, 10 órától.

A kurzus Facebook oldalán leírtak szerint június 11-ig regisztrálni kell az oldalon megadott e-mail címen, ezt követően mindenki megkapja a részletes bevásárlólistát, hogy mit érdemes beszerezni a kurzusra. Az eseményt a Zoom nevű program segítségével valósítják meg a szervezők, ezzel kapcsolatosan szintén emailben küldik majd a részletes tájékoztatást. Az élő adás linkjét a 3 900 forintos részvételi díj elutalása után kapják meg a résztvevők.

A menü négy különleges ételt tartalmaz, lesz közte egy nyári tökből készült zöldségragu csicseriborsóval és mentával, egy ropogósra sült spenótos, friss sajtos börek, egy édes és sós töltelékkel töltött péksüti, valamint cukorszirupos sült grízgombócok, mogyoróval.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek