Több mint 46 millió forintot fizettek ezért a ritka italért

  Az 1762-ből származó palack, a francia Maison Gautier szeszfőzdében készült, így ez a világ egyik legkorábbi megőrződött konyakja és a legrégebbi, amelyet valaha árverésre bocsátottak - közölte a Sotheby's aukciósház.

  A kép csak illusztrációForrás: Cognac GAUTIER / Facebook.com

  Az új tulajdonos, egy ázsiai gyűjtő, mintegy 118,5 ezer fontért (46 millió forintért) vásárolta meg a ritka 18. századi konyakot, melyből összesen három palack létezik a világon.

  Generációkon át ugyanaz a család őrizte őket, még az eredeti címke látható rajtuk. A most árverésre bocsátott példány a három közül a legnagyobb, ezért a grand frére (a nagy fiútestvér) becenevet kapta. A petite soeur (kishúg) a Maison Gautier Dél-Franciaországban lévő múzeumában található, a petit frére-t (kisöccsöt) pedig egy 2014-es New York-i aukción árverezték el.

  A Sotheby's szeszszakértője szerint a konyaknak még mindig jó íze lehet. "Alkoholtartalma feltételezhetően nagyon magas, ami tartósítószerként működhetett évszázadokon át" - mondta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!