Rekorder lett a világ legrégebb óta forgalmazott instant tésztája

A japán Kenmin Foods Co. vállalat egy immár 59 éve megszakítás nélkül árult termékét ismerte el a világ leghosszabb ideje forgalmazott instant rizstészta-ételeként a Guinness-rekordok szerkesztősége.

Yaki Befun ínycsiklandozóan elkészítve, nem tűnik instantnak, igaz?Forrás: KENMIN FOODS.jp / Facebook.com

A Hjógo prefektúrabeli Kóbéban működő vállalt zászlóshajója a Yaki Befun pirított instant rizstészta, vagy rizs vermicelli, amit mi magyarok cérnametéltnek fordítunk, de míg a miénk búzából van, Ázsiában rizslisztből készítik. A Befun is ezt jelenti kínai karakterekkel leírva, mivel a tészta eredetileg Kína déli részéről származik.

Kenmin Takamura, a Kenmin Foods alapítója is Tajvanon született és fiatal volt még, mikor a családjával visszatért Japánba. Kenmin szó szerint istenítette a riszt. Elképzelése szerint ez állt mind az öt gabona fölött, és hitt abban, hogy egy piaci rést betömve egészségesebbé tudja vele tenni az embereket. Mert ilyen fajta hajszálvékony instant rizstésztát rajta kívül akkor még senki sem gyártott.

A Yaki Befun instant pirított tészta 59 éve van a piacon és számos ízesítésben kapható; a Guinness Records elismerését is ezzel a töretlen sikerrel vívta ki. A cég Facebook oldalán rengeteg elkészítési variációját láthatunk, de az egyik legelterjedtebb – és ebben rejlik az instant tészták titka – a káposztával, garnélarákkal, vagy császárhússal, illetve újhagymával és répával lepirított tésztaétel.

Instant tészta tipp:

Ha a tésztát, legyen az Kenmin, Nissin, vagy éppen Knorr és Vifon mindenféle plusz hozzávaló nélkül beleborítjuk a forró vízbe, és ráöntjük a hozzá tartozó kis tasakok tartalmát, ne csodálkozzunk, hogy nem kapunk olyan ínycsiklandó tészta levest vagy pirított tésztát, mint a csomagolások képein. Az étel attól instant, hogy a tészta 8-10 perces főzés helyett 3 perc alatt kész. Ha ezt egy normális és gusztusos étellé szeretnénk varázsolni, akkor szükségünk van még körülbelül 5-6 percre, egy kis fantáziára és a hűtőben árválkodó kedvenc zöldségeink maradékára, ami lehet káposzta, hagyma, répa, babcsíra, kaliforniai paprika vagy gomba.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek