Egzotikus, húsvéti gasztrotúrára invitál a világ egyik legnagyobb légitársasága

Az Emirates séfjei kulináris világ körüli útra invitálják azokat, akik a járvány miatt kénytelenek otthon maradni, de már nagyon vágynak az utazásra és különböző kultúrák ízeire is. A légitársaság séfjei egy ideális, de egzotikus háromfogásos menü titkát viszik azok konyhájába, akik lélekben most is világot járnak, és valami különlegeset szeretnének főzni húsvétkor, vagy akár utána is, amikor kedvük és idejük tartja.

Hagyományos, fűszeres lencseleves - IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Az előétel fűszeres lencseleves, mely a Közel-Kelet egyik legelterjedtebb alapanyagából készül. Ezt a hagyományos arab előételt Said El Alam séf ajánlja, és elmondása szerint a sokféle fűszernek köszönhetően a leves hamisítatlanul egyedi ízt kap, mely az Öböl valamelyik híres, egzotikus fűszerpiacára repít. Az étel egyébként annyira egyszerű és olyan alapfelszereltséget kíván, hogy azoknak is ideális, akik még csak most ismerkednek a konyhával. Az elkészítést bemutató videót itt nézhetik meg.

A főétel már egy kicsit összetettebb, de jellegzetes finomság. Az indiai bárány vagy csirke biryanit Ravi Nage séf mutatja be az érdeklődőknek, aki ezzel az étellel Indiába kalauzolja el az otthon utazókat. A hagyományos fogás joghurt raitával készül: „Az olyan tipikus indiai fűszerek, mint a kardamom az ország hatalmas fűszerültetvényeire, a Kerala és Tamil Nadu között elterülő Kardamom-dombság lankáira repítenek el minket" – ígéri a séf. Aki most nem tud bárányhúst szerezni, csirkemellből is ugyanolyan mennyei fogást tud varázsolni.

És most jön az i-re a pont, a desszert, amiről egyes séfek azt állítják, hogy a menü legfontosabb része. Az Emirates német séfje, Udo Leickédes palacsintát ajánl almakompóttal. Ez a Németországban és Svájcban több néven ismert serpenyős fogás minden korosztály körében igen népszerű, és nemcsak desszertként, de főételként is fogyasztják. „A mennyei almás, krémsajtos és mazsolás tölteléket kóstolva azonnal Párizs valamelyik lassú kis kávézójában, esetleg egy dél-németországi vagy Svájci hegyvidéki faházban érezhetjük magunkat" – olvasható a közleményben.

A YouTube-on elérhető Emirates Food Channel a fedélzeti menük elkészítésének kulisszatitkaiba avat be. Az epizódok sorban ismertetik a menük kidolgozásának menetét, ahogy a hozzávalók felkutatásának és beszerzésének mikéntjét is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek