Már a francia sztárséfek is az otthoni konyháikból okítanak

Mivel éttermeik zárva vannak, a francia sztárséfek is elérkezettnek látták az időt, hogy beköltözzenek a virtuális térbe. Így a #milanokeepsoncooking hashtag alatt tömörülő olasz séfek mellett, most már ők is a saját konyháikból okítják a járvány miatt otthonaikba kényszerült franciákat.

Szezámos ropogós rák, római saláta ágyon Cyril Lignac konyhájábólForrás: Jerome Galland / Cyril Lignac / Facebook.com

Az első hivatalos koronavírus miatt elkészített tévéműsort Cyrill Lignac indította, aki jelenleg a francia gasztronómia legnépszerűbb alakja. A Tous en cuisine (Mindenki a konyhába!) című műsor a mindennapok ételeit és otthoni teendőit mutatja be az új koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején.

A műsor a tervek szerint addig tart, amíg az embereknek a veszélyhelyzet miatt otthon kell maradniuk. Az adást az M6 csatornán lehet megnézni 18:45-től, elősorban azoknak ajánlott, akik beszélik a francia nyelvet.

Ma nem Lignac séf beszél, hanem Cyril, akinek, mint minden franciának, a közelben kell beszereznie az ennivalót. Nagyon izgalmas azzal jobbá tenni az emberek mindennapjait, hogy a konyhaszekrényemből és a hűtőmből főzök

- magyarázta a séf.

Egy másik párizsi séf, Amandine Chaignot is online órákat tart. Ő egy egész pici konyhában dolgozik, elmondása szerint ha ő megoldja itt a főzést, akkor mindenkinek menni fog.

Alexandre Mazzia egy kétcsillagos étterem séfje Marsailles-ben, akit 2019-ben az év szakácsának választott a Gault & Millau gasztrokalauz. Most egy "apa, aki a gyerekeivel házi feladatot ír, sportol és főz". A közösségi médiában olyan átalakított recepteket tesz közzé, mint az a csokitorta, amihez nem kell lisztet szitálni, se tojást felverni, de mégis finom lesz, valamint olyan zöldlencse-salátát, amiben a kumkvat nevű apró kínai citrusfélét zöldalmával, a kesudiót pedig bármilyen más olajos maggal helyettesíthetünk. Megosztásai mellett a receptek leírása is szerepel, csak le kell fordítani például egy netes fordítóprogrammal.

Christophe Bacquie, egy három Michelin-csillagos étterem séfje szintén a közösségi hálón segít főzni a franciáknak. "A feleségem beszélt rá az Instagramra" - mondta a szakács, aki mediterrán fogásokra - köztük a narancsos, mézes és rozmaringos endíviára vagy a citromos-olívaolajos tortára - szeretné megtanítani az embereket. "Abból főzünk, amink van. Mindenkit ugyanúgy korlátoz a járvány, nekünk az a dolgunk, hogy példát mutassunk" - magyarázta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek