A marokkóiak és a svédek ínycsiklandozó ételeiből is falatozhat Belgrádban

Hét külföldi ország és a házigazda, Szerbia ínyenc ételeinek illata lengi be Belgrádot április 4-én és 5-én. A Világ konyhája elnevezésű gasztronómiai fesztiválnak a Dorcol Platz rendezvényotthon ad helyet.

A vendégek olyan országok ételeit kóstolhatják meg, mint Marokkó, Indonézia, Vietnam, Tunézia, Palesztina, Törökország és Svédország. A szakácsok a modern konyha ételei mellett sajátos mézeket, lekvárokat, fűszereket, olajakat, olívabogyófajtákat, sajtokat, húskülönlegességeket és desszerteket is kínálnak majd, továbbá vegetáriánus ételkülönlegességeket és finom borokat is tálalnak.

Marokkói ételkülönlegességek indítják be az ízlelőbimbókatForrás: Shutterstock / Készítette: Konstantin Kopachinsky

A tavaszi fesztivál idei partnerországa Marokkó lesz, így a helyiek bemutatják turisztikai kínálatukat, nemzeti táncaikat, kultúrájukat és hagyományaikat is. Mindemellett elhozzák az ország speciális argánolaját, amit a rendezvény idején Szerbiában is megvásárolhatunk, egyébként csak Marokkóban kapható.

Marokkó az egyik legjobb konyhával rendelkezik a világon. Úgy tartják, ételeik a léleknek és minden más érzékszervnek boldogságot nyújtanak. Belgrádi standjukon a legjellegzetesebb ételeiket mutatják be, tésztakülönlegességeket és ízletes boraikat is meglehet kóstolni.

A kézművesek is bemutatkoznak

A rendezvényre kivonulnak neves fazekasok is, akik a tálalás művészetéhez kínálnak egyedi tárgyakat. Lehetőség lesz vásárolni konyhai felszerelést is - írja a szerb Turisticki Svet magazin. Kézműves ételkülönlegességekből sem lesz hiány: házi lekvárok, mézek és olajak érkeznek a világ minden tájáról. 

A fesztiválon minden évben gasztro-bloggerek és sztárszakácsok vendégeskednek, akik itt szerzik be a távoli országok fűszereit. Az ételek mellett különböző pálinkákat és borokat is találnak. A rendezvény kapui mindkét nap 11 és 19 óra között állnak nyitva a látogatók előtt, a Dobracina utca 59. szám alatt.

A rendezvényt a Travelo ajánlójának megírása idején még hirdetik a szervezők, a legfrissebb információk szerint megtartják, de a jelenlegi koronavírus-helyzet miatt kérjük Olvasóinkat, hogy figyeljék a friss közleményeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek