Új, különleges, matcha gőzben fürdő teázó nyílt a belvárosban

Kívülről olyan a Vitkovics Mihály utcában található teaház, mint egy mini galéria. Minimalista stílusú, kecses kerámiákkal kiszolgáló helyiség, ahol lelassulhatunk egy kicsit. A Slow.Cha névre hallgató teázó honlapja és Facebook oldala, amire elsőként rátaláltunk, szintén letisztul, hívogató hangulatú.

A matcha tea a zöld tea leveleiből kinyert porból készül - IllusztrációForrás: Shutterstock.com

Innen tudtuk meg, hogy az üzlet alapítója Malajziából származik, és mielőtt egy éve Budapestre érkezett volna, Pekingben és Sydney-ben élt, ahol cukrásztanulmányokat folytatott. Így nem meglepő, hogy a Slow.Cha-ban a különféle teák mellé saját készítésű desszerteket rendelhetünk, melyek majdnem mindegyikét teával „fűszerezték".

Így a szójatej és barna rizs alapú matcha latte-hoz, a fekete szezámos latte-hoz, vagy éppen a friss tejjel habosra kevert japán zöld teához olyan édességeket kínálnak, mint a matcha krémmel töltött, palacsintákból összeállított matcha mille crêpe, a hojicha gesztenyével készült madeleine, vagy a napsárga citromos máksüti, amit earl grey teával ízesítettek.

A szerdától vasárnapig nyitva tartó Slow.Cha-ban a teák 850 és 1150 Ft közötti árban kaphatóak, míg a desszertek 650 és 750 Ft-ba kerülnek, kivéve a matcha krémes palacsinta torta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek