Megnyílt Szeged első környezetbarát boltja

  A Garabolyos nevű csomagolásmentes bolt egy hete működik Szegeden, és minden áru, ami az üzletben kapható – az élelmiszerektől kezdve a környezetbarát tisztítószereken keresztül a higiéniai termékekig, minden felesleges csomagolás nélkül érkezik.

  Forrás: Garabolyos / Facebook.com

  A bolt tulajdonosa ezt úgy tudta összeszervezni, hogy a beszállítóit is jól megválogatta, olyanokat választott, akik hasonlóan gondolkodnak, vagyis csomagolásmentesen szállítanak. Így mikor a tészták megérkeznek a kartondobozokban, azt kipakolás után a beszállító rögtön magával is viszi és tovább hasznosítja – olvasható a Délmagyar oldalán.

  Az üzletben minden áru kimérhető. A tésztákat Óföldeákon készítik, a lisztet Ferencszálláson őrölik mielőtt a boltba szállítják, a fém tartályban álló akácméz pedig Baktóról érkezik.

  Szeged környékén készítik az egészséges alapanyagú süteményeket és a pékárut, valamint a biozöldséget is helyben szerzik be.

  Ha valaki elfelejt magával táskát vagy edényt vinni, akkor vásárolhat helyben textil- és hálós zsákot, amit Ruzsán varrnak. Beszerezhetünk még mosható pelenkákat és betéteket, illetve mosogató- és tisztítószereket is, amik nagy fémedényekben sorakoznak a polcokon.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!