Már koktélozás közben is lehetünk környezettudatosak

  A Plant a Tree projekt azért indult, hogy összekösse a „kellemes a hasznossal", vagyis hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültethessen a vásárló nevében. A koktél már több felelős fővárosi vendéglátóhelyen is kapható. Ezzel a zöld kezdeményezéssel mostantól bárki hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez egy itallal. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba – olvasható a StoreInsider oldalán.

  A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

  A szervezők minden eladott gin alapú Plant A Tree koktél után ültetnek egy névre szóló tölgyfacsemetét, amit sorszámmal látnak el. A vásárlók e-mailben tájékoztatást és fotókat is kapnak a faültetésről. A környezettudatos koktél, amivel elérhetjük a Plant A Tree erdők gyarapodását, 4 800 forintba kerül. Ebben az árban pedig benne van a koktél hozzávalóin kívül az elültetett fa- és az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is.

  A projekthez koktélvásárlás nélkül is lehet csatlakozni. Ebben az esetben 2 990 forintért akár a kanapén ülve is lehet fát ültetni. A Plant A Tree kezdeményezés célja, hogy nemzetközileg is ismert projektté váljon, és a globális szintű erdő helyreállítás egyre jelentőségteljesebbé váljon.

  Vendéglátóhelyek, ahol a Plant a Tree koktél már kapható:
  ▪ 360 Bar
  ▪ Anker't
  ▪ Kiosk
  ▪ BB'z Bar & Grill
  ▪ Extra Club Bar Garden
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!