Már koktélozás közben is lehetünk környezettudatosak

A Plant a Tree projekt azért indult, hogy összekösse a „kellemes a hasznossal", vagyis hogy minden megvásárolt koktél után egy névre szóló facsemetét ültethessen a vásárló nevében. A koktél már több felelős fővárosi vendéglátóhelyen is kapható. Ezzel a zöld kezdeményezéssel mostantól bárki hozzájárulhat a klímaváltozás csökkentéséhez egy itallal. Az ötlet egy magyar csapattól származik, akik környezettudatos gondolkozást szerettek volna becsempészni a vendéglátásba – olvasható a StoreInsider oldalán.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

A szervezők minden eladott gin alapú Plant A Tree koktél után ültetnek egy névre szóló tölgyfacsemetét, amit sorszámmal látnak el. A vásárlók e-mailben tájékoztatást és fotókat is kapnak a faültetésről. A környezettudatos koktél, amivel elérhetjük a Plant A Tree erdők gyarapodását, 4 800 forintba kerül. Ebben az árban pedig benne van a koktél hozzávalóin kívül az elültetett fa- és az erdészet költsége, illetve a növény és a termőföld gondozása is.

A projekthez koktélvásárlás nélkül is lehet csatlakozni. Ebben az esetben 2 990 forintért akár a kanapén ülve is lehet fát ültetni. A Plant A Tree kezdeményezés célja, hogy nemzetközileg is ismert projektté váljon, és a globális szintű erdő helyreállítás egyre jelentőségteljesebbé váljon.

Vendéglátóhelyek, ahol a Plant a Tree koktél már kapható:
▪ 360 Bar
▪ Anker't
▪ Kiosk
▪ BB'z Bar & Grill
▪ Extra Club Bar Garden
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek