Ilyen még nem volt! Kiderült, melyik a világ legjobb sajtja

A 32. alkalommal megrendezett World Cheese Awards egy akkora horderejű eseménynek számít, hogy a sajtok Oscar-díjának is szokás nevezni. Az olaszországi Bergamo városában tartott megmérettetésre idén több mint 3 800 sajtnevezés érkezett 42 országból és hat kontinensről. A nagyon szoros versenyből végül a Rogue River Blue került ki győztesen, illetve a sajtot gyártó Rogue Creamery sajtkészítő vállalkozás Central Point városából, Oregon államból. Ezzel a World Cheese Awardsnak meglett az első amerikai fődíjasa.

A Rogue River BlueForrás: TIM JOHNSTON PHOTOGRAPHY / GUILD OF FINE FOOD / Facebook.com

A Rogue River Blue csak egy orrhosszal előzte meg az olasz Nazionale del Parmigiano Reggiano Latteria Sociale Santo Stefano 24 hónapig érlelt sajtját. A harmadik helyet pedig a spanyol Torta del Casar DOP Virgen del Prado vihette haza, ami egy nyers birkatejből készült sajt volt.

A Guild of Fine Food, vagyis a verseny szervezője nagyon szoros versenyként jellemezte az idei megmérettetést, és az első, illetve a második helyezettnek is megköszönte, hogy a díj történetének legizgalmasabb sajtpárbaját hozták el a zsűrinek és a sajtrajongóknak is. A Rogue Creamery-ről egyébként tudni kell, hogy már régóta az amerikai sajtforradalom élvonalába tartozik, így megérdemelten nyerte meg végül a trófeát – olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Bár a Guild of Fine Food egy brit bázisú egyesület, a World Cheese Awards telejes mértékben nemzetközi verseny. A 42 országból érkezett sajtokat 35 ország 260 zsűritagja bírálta el és ők választották ki a 16 legjobbat is. Köztük pedig ott volt az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Japán és Hollandia is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek