Megújult hazánk legmagasabban fekvő fogadója

Galyatetőn, 964 méteres magasságban, a Mátra második legmagasabb pontján áll a Fogadó a Táncoló Kecskékhez nevű panzió, amit már egy évtizede Kovács László egyéni vállalkozó üzemeltet. A fogadó finom kávéiról és frissen készített ételeiről híres, emellett remek elhelyezkedéséről sem feledkezhetünk el. Ha kiülünk ugyanis a teraszára, akkor alattunk a Kodály kápolna csúcsa magasodik. De ha túrára indulunk, a közelben találjuk a Péter-hegyese-kilátót és a szomszédos Mátraszentlászló települését is.

Forrás: Fogadó a táncoló kecskékhez / Facebook.com

A fogadó tehát kedvelt kiinduló- és érkezőpont a túrázók körében. A nemrég befejeződött felújításoknak köszönhetően immár 21. századi igényeknek megfelelő, korszerű, napelemes fűtési rendszerrel rendelkezik, továbbá új ajtókat és ablakokat is kapott az épület, valamint a szigetelést is felújították. A burkolatokat és a padlózatot is kicserélték és egy parkolót is létesítettek a fogadó körül – olvasható a Turizmus.com oldalán. A beruházás során tíz szobát újítottak fel a kétemeletes épületben. A földszinten kávézó és étterem várja vendégeket. A panziót három csillagossá minősítették, így a tervek szerint az év végére a szauna, a jakuzzi és a gyermek játszótér is elkészül majd.

A fogadó a nevét a jó kávéiról kapta, arra a legendára emlékeztetve, mely szerint még a kecskék is táncra perdültek az etiópiai Kaffa nevű tartományában, amikor Kr.e. 300 körül egy kecskepásztor felfedezte a kávébabcserjéket. De a törzsvendégek szerint a fogadó sörkínálata és látványkonyhájának ételei is minőségiek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek