A vulkán és a bor legyen velünk! Jön a csúcsok csúcstalálkozója

  Egyedi rendezvénynek ad idén otthont a Margitszigeti Holdudvar a bronzvasárnapi hétvégén. A GoVolcanic névre keresztelt esemény Európa első vulkanikus csúcstalálkozója lesz, melyen egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói. A családbarát szervezésnek köszönhetően a GoVulcanic látogatói kihozhatják a szigetre a gyerekeket is: őket a kiállítás-vásár teljes ideje alatt, vagyis december 7-8-án interaktív, játékos -tudományos és kézműves foglalkozásokkal várják majd a szervezők.

  Homonna Attila, ErdőbényeForrás: gaborfoto.com/Nagy Gabor

  Az esemény egy Magyarországon kevéssé ismert, úgynevezett jegyváltásos rendszerben lesz látogatható. Ez azt jelenti, hogy a megváltott jegyünkkel egy szekción belül összesen 5 órán át látogathatjuk a rendezvényt, lehetővé téve így azt, hogy a viszonylag kis férőhelyes helyszínt maximálisan és egyenletesen kihasználják a látogatók.

  Szintén egyedi módon a világ minden részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját az ország vezető geológusainak és vulkanológusainak előadásai, valamint ásvány- és kőzetkiállítás színesíti majd – olvasható a sajtóközleményben. A szervezők célja, hogy a mostanra kicsit túlburjánzó hazai boros és gasztrofesztivál-kultúrát továbbgondolják, és karácsony első hétvégéjén a borokon túl az ismeretterjesztésre, a termőhelyek bemutatására és azok geotudományos hátterére fektessék a hangsúlyt.

  A borlista és a boros vendégelőadók listája mindemellett parádés. A 40+ magyar, mátrai, tokaji, somlói, bükki, ménesi és szerémségi termelő bora mellett a palackok itthon korábban kevéssé ismert, különleges tájakról érkeznek majd. Jönnek borok és borászok a kaliforniai Obszidián-hegytől kezdve az Azori-szigetektől egészen a görögországi Santoriniig és az olasz Etna-vulkán lejtőiig. A GoVolcanic minden ízében nemzetközi esemény, a programok angol és magyar nyelvűek lesznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!