Fehérrel vagy vörössel koccintottak a budaiak? Most minden kiderül

Az öt alkalommal is megszervezett Budai Borséta ideje alatt a szervezők és túravezetők bemutatják Buda és környékének borászati történetét az első szőlőtőkéktől egészen a Borfesztiválig. Szót ejtenek a kerülőkről, vincellérekről, korcsolyásokról, mesélnek németekről, rácokról és zsidókról. A nyugati pincerendszerben pedig megmutatják, hogyan tárolták a budaiak méltán híres boraikat, majd egy pohár bor kóstolósával zárják az utat.

Forrás: Waldo Miguez / Pixabay

Ha jelentkeznek valamelyikre az október 26-i, november 9-i, november 16-i, november 23-i, vagy november 30-i időpontok közül, akkor megtudhatják, hogy fehérrel vagy vörössel koccintottak-e a budaiak. Azt, hogy miért dúlt a budai és pesti polgárok között hosszú ideig vámháború, illetve azt is, hogy tényleg egy fóti pincében született-e meg a fröccs.

A résztvevők minden dátumkor a Dísz téren találkoznak majd, az Öreg huszár szobor előtt, mely a volt Honvéd Főparancsnokság épülete mellett, a Korona Cukrászdával szemben található. A séta időtartama körülbelül 90 perc, és mivel a nyugati pincerendszerben az útvonal nem akadálymentesített és a lépcsők meredekek, a túrát mozgásukban korlátozottaknak nem ajánlják. Jegyeket csak elővételben lehet vásárolni online az esemény Facebook oldalán keresztül, a helyszínen nem lesz rá lehetőség.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek