Jártak már ültetett tárlatvezetésen? Ezen az estén megtehetik

Képek, fogások, ízek és formák között vezet majd azoknak a gasztro- és művészetrajongóknak az útja, akik jelentkeznek a 2019. november 27-re tervezett ART ON PLATE elnevezésű, ültetett tárlatvezetésre. Az estét a Sas utcában, a Société Budapest épületében tartják majd, a háziasszony pedig Winkler Nóra lesz.

Forrás: Art on Plate

A programsorozat első, november végi estjén a menü összeállításában a művészettörténet ételimádata, nagy evései inspirálták a szervezőket. Mivel a művészet története az élet története, ezért nem meglepő, hogy a múzeumokban látható művek jó részén esznek, édes süteményeket ülnek körül, kerti lugasokban szeletelnek sajtokat. Vadakkal dúsan megrakott asztalok, egzotikus gyümölcstálak, kívánatos osztrigahalmok között járkálunk a régi képtárakban, és a modernizmus is sokféleképpen nyúl hozzá a tortákhoz, halakhoz vagy akár hamburgerekhez, illetve az evéshez, mint közösségi élményhez - olvasható az esemény Facebook oldalán

Az ART ON PLATE esten Winkler Nóra mesél ezekről az alkotásokról, Krasznai Norbert pedig egy hatfogásos menüsorban idézi meg a műveken látott formákat, színeket és alapanyagokat. Az estre és a hatfogásos degusztációs menüre borsorral együtt early bird jegyeket válthatnak 17 950 Ft / fő, illetve normál jegyárral 19.950 Ft / fő áron.

Az ART ON PLATE tervezett menüsora a következő:

• erdei gomba, tejföl, vad petrezselyem // Champagne Rochet-Bocart Blanc de Noirs Brut Premier Cru
• kecskesajt, cékla, szeder // Vigneti Zabú Chiantari Nero d' Avola
• kacsamáj, briós, szilva // Sziegl Kolostor-domb Kadarka 2017
• vajhal, pak choi, koriander // Bernhardt Ott, Ott am Berg Grüner Veltliner 2018
• szőlő, dió, karamell // Balassa Nyúlászó Szamorodni 2013

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek