Aki jó húslevesre és velőscsontra éhezik, az Buda felé vegye az irányt!

A Kés-Villa-Buda mozgalom megtervezésére 2019 tavaszán került sor. A cél az volt, hogy egy fedél alá gyűjtsék azokat a budai éttermeket, melyek egyenként is azon munkálkodnak, hogy a budai, polgári vendéglátást és a magyar konyhát népszerűsítsék. Az alapötlet, hogy a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozzák a divatba; valamint megmutassák a fővárosban élő és a hétvégén Budapestre érkező közönségnek, illetve külföldi turistáknak, hogy még mindig van létjogosultsága a hazai tradicionális ízeknek a magas színvonalú vendéglátásban is.

Forrás: Pixeltaster / Kés-Villa-Buda

A Kés-Villa-Buda októberi témája: a HÚSLEVES (és a velőscssont)  

A Kés-Villa-Buda projekt ötlete a Jardinette vendéglő tulajdonosához, Kálmán Zoltánhoz köthető, aki régóta szerette volna már a budai éttermeket egyesületbe tömöríteni a fentiek szellemében. Az alapító tagok a Jardinette, a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő, a Mezzo Music Restaurant, a Spíler Buda, a Náncsi néni vendéglője, a Földes Józsi vendéglője, a Hadik, a Schieszl Vendéglő és Borház – 1896, az Émile, a Kéhli, a Pasarét Bisztró és a Promontor Kertvendéglő.

Forrás: Pixeltaster / Kés-Villa-Buda

A projektben résztvevő egyesületi tagok minden hónapban kidolgoznak majd egy közös témát, amelyre mind a közösségi médiában, mind az éttermük állandó vagy időszakos kínálatában felhívják a figyelmet. Ételek, alapanyagok, történelmi emlékek és történelmi alakok – ezen kategóriák adják majd a témákat. A Kés-Villa-Buda első ilyen témája a húsleves lesz. A tyúkból, a kakasból, a marhából, esetleg fácánból készített húsleves, amit ki porcelánban, ki zománcos fazékban tálal majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek