Árverésre bocsájtják a világ legdrágább italkollekcióját

A világ egyik legelismertebb aukciósháza a Sotheby's 2019. szeptember 27-én indítja el a The Ultimate Whisky Collection elnevezésű online aukciót, amit 2019. október 24-én egy személyes, londoni aukció zár majd. Az aukciósház szerint ez jelenleg a legértékesebb whisky kollekció, amit valaha is árverésre felajánlottak. A 467 üveg és 9 hordo körülbelül 4,8 millió amerikai dollárt érhet - írták a Foodandwine.com oldalán.

A kép csak illusztráció - Sotheby's Genf, 2019. májusForrás: Harold Cunningham / Sotheby's / Facebook.com

A magát megnevezni nem kívánó amerikai gyűjtő 20 éven keresztül kereste a legritkább Scoth whisky-ket, elmondása szerint elsősorban a gyönyörű és egyedi címkéik miatt, de azért az ízük is fontos volt. Most 20 év távlatából úgy érezte, hogy tényleg egyedi lett a gyűjtemény és már nem lehet fokozni, így árverésre bocsájtja és minden jót kíván azoknak, akiket szintén elkap majd a gyűjtőláz.

A Sotheby's szakértői szerint több okból is egyedi lesz ez az aukció, ugyanis ez az első olyan bor és más alkoholos ital árverés, aminél a személyes aukciót egy online időtartam is megelőzi. Illetve egy gyűjtő sem ajánlott még fel a háznak ekkora italgyűjteményt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek