Új világrekord született Kecskeméten

  A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-i Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseként pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.

  Forrás: hiros7.hu

  A kecskék központi szerepe nem véletlen a fesztivál palettáján: kecske díszeleg a város címerében, és a hagyomány szerint a 13. században Szent Miklós püspök is kecskét ajándékozott a megtérített hívőknek. A települést már a történelmi adatok is Kecskevárosként említik.

  A világrekord-kísérletet tavaly, Kecskemét 650 éves évfordulójához kapcsolódva álmodták meg, a nagy érdeklődésre való tekintettel 2019-től kezdve minden évben megrendezik majd. Idén már 542-en koccintottak kecsketejes poharukkal a város főterén.

  Miért igyunk mi is kecsketejet?

  Bár nekünk nem kell világrekordot felállítanunk, de ártani nem árt, ha tehéntej helyett néha kecsketejjel is próbálkozunk, ugyanis:

  ♦ A kecsketej összetétele jobban hasonlít az anyatejhez, mint a tehéntejhez. Éppen ezért komoly szerepe van immunrendszerünk védelmében.
  ♦ Bár magasabb a zsírtartalma, mint a tehéntejnek, ezeket a zsírokat könnyebben megemészti a szervezetünk. A belőle készült friss, lágy sajtok kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a keményebbek.
  ♦ Ezek mellett a kecsketej kiváló fehérje- és kalciumforrás, illetve bőségesen tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, a magnézium, foszfor, nátrium és kálium.
  ♦ A vitaminok közül pedig megtalálható benne az A-vitamin, a B1-, B2- és B5-vitamin, valamint D-vitamin tartalma is jelentős.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!