Három hely, ahol megéri megünnepelni a csokoládé világnapját

A csokit annyira szeretik az emberek, hogy még csokoládé világnapot is szerveztek neki. Sőt, nem is egyet. Ugyanis ha utánanézünk a dátumnak, akkor kiderül, hogy legalább 4 ismert nap van a naptárban, amikor a lelkes csokirajongók megünnepelhetik kedvenc édességeiket.

Csokiünnep az IKEA áruházban isForrás: ikea.hu / FB

A július 7-i mellett ismert egy július 11-i dátum, amit állítólag Franciaországban tartottak először, 1995-ben. Ezek mellett hallani egy szeptember 13-i időpontról, amit Amerikában tartanak, illetve egy október elsejei ünnepről, vagyis a Nemzetközi Kakaó és Csokoládé Napról, amit Párizsban hirdetnek.

Mi most a hozzánk legközelebb eső csokoládé világnaphoz, vagyis a július 7-hez köthető programokat gyűjtöttük össze. Ezekre tuti, hogy Gombóc Artúr is ellátogatna, ha tehetné!

Az első a sorban a budapesti Csokoládé Múzeum Praliné túrája, illetve a Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra. A Praliné túra ideje alatt a csoportok közös sétát tesznek a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.

Később meglátogatják a Rákóczi Pincét, ahol százéves butéliák és üvegek sokasága között haladva pálinkakóstolót tartanak, míg a kiskorúak csokoládét kapnak. A kétórás séta végén megnézik a Stühmer Csokoládébolt berendezését, a Csokoládé Múzeum mintaboltjában pedig vásárolni lehet Európa legfinomabb csokoládéi közül – írták a csokolade-muzeum.hu oldalán.

Forrás: Shutterstock.com

A Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra a bolt megtekintése után tovább folytatódik a Rákóczi Lovagteremben, ahol gyertyafényes, terített asztal várja majd a vendégeket. Ez a túra fél órával tovább tart, és az ára is magasabb. A vezetésekre a világnapon, vagyis július 7-én is lehet jelentkezni, illetve később, július 8-tól 31-ig, minden nap. 

Mi is meglepődtünk mikor rátaláltunk, de a Csokoládé Világnapja alkalmából az Örs vezér téri IKEA is tart csokiünnepet. Az áruház július 7-én, vasárnap 11 és 19 óra között csokihoz kapcsolódó kvízjátékokkal és apró meglepetéssel várja minden IKEA FAMILY klubtagját.

Harmadik tippünk már határon túli, de többszöri tapasztalatból tudjuk, hogy a Riegersburg-ban található, osztrák tulajdonú zotter Schokoladen Manufaktur megéri az utazást. Ez egy családi, de velejéig modern csokoládé manufaktúra, ahol az ötletességnek, az ízek kavalkádjának és a kóstolásnak semmi sem szab határt.

Az apró gyárat Szentgotthárd felől lehet a legkönnyebben elérni. Onnan már egyenes út visz a csokoládé-mennyországba. A világnap jó apropója lehet egy látogatásnak, de arra figyeljünk, hogy vasárnaponként nem tartanak nyitva, illetve a sok lépcső és szűk folyosó miatt nem tudják megoldani a kerekesszékek közlekedését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek