Megindult a szokatlan alakú dinnyék szezonja Japánban

Japánban találjuk a világ legdrágább és legexkluzívabb gyümölcseit; az ország ebben a kategóriában még Dubai-on is túltesz. Ázsiában egyébként is másként gondolnak a gyümölcsökre, mint Európában, vagy Amerikában. Főleg a japán társadalom; számukra a gyümölcsök, legyenek azok természetes vagy szokatlan formájúak státuszszimbólumnak, luxus terméknek számítanak. Másik jelentőségük pedig a japánok ajándékozási szokásainál jelenik meg; ugyanis gyümölcsöt adni valakinek és persze kapni, hatalmas megtiszteltetés.

Forrás: shutterstock.com

Így hát nem csoda, hogy egyre érdekesebb, szebb és nagyobb gyümölcsök kerülnek az exkluzív boltok polcaira, mint amilyen az 1834 óta üzemelő Sembikiya-Sohonten zöldség- és gyümölcs árusító üzletlánc. De az ilyen nagy termelőkön kívül, akik saját farmmal rendelkeznek, a kisebbeknek is van hely a piacon, ha folyamatosan olyan különleges terméket tudnak biztosítani, amit mások nem.

A Japán nyugati részén, Kagaya prefektúrában lévő Zentsuji város kilenc termesztője ilyen minőségi munkát végez immár ötven éve. A város ekkor kezdett el díszdinnyékkel foglalkozni. Az idei év termését, vagyis a 600 darab kocka alakú görögdinnyét 2019. július 3-án kezdték el kiszállítani a nagykereskedőknek Japán szerte. Darabját 10 ezer jenért tudják értékesíteni, ami átszámítva 26 600 forint.

A nagyjából 18 centiméteres oldalú kockadinnyéket műanyagtartályokban növelik tíz napon át. Bár a vélemények eltérőek a kockadinnyék ehetőségét illetően, a legtöbb japán polgár, aki ki tud rájuk adni ennyi pénzt, az inkább díszként vásárolja meg azokat. Mondjuk egy parti alkalmára, ahol a szépen megterített asztal központi dísze lehet, körbe rakva ehető gyümölcsökkel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek