Egy magyar kézműves sör lett Közép-Európa legjobbja

  A júniusban tartott CEBA (Central European Beer Awards) versenyen egy hazai főzde, a Gyulaváriban működő Elixbeer terméke vihette haza a legnagyobb elismerést és egyszerre három aranyérmet.
  A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. Ezek közül a pIPA nemcsak saját mezőnyében bizonyult a legjobbnak, de Champion díjat is nyert. Sőt még a verseny Média-díját is elhozta, mivel a kategóriagyőztesek közül is ezt találta legjobbnak a zsűri – olvasható a Turizmus.com oldalon.

  A főzde tartályaiban egyre több sörkülönlegesség érlelődikForrás: Elixbeer / Facebook.com

  Az Elixbeer főzdének ez volt az első nagyszériás terméket, így a siker még többet jelent. A győztes receptúrán a főzde együtt dolgozott a Szent István Egyetem Sörtanszékével, míg az alapanyagok tekintetében az ország két legismertebb gabonakutató központja, Martonvásár és Szeged is részt vett a munkában. A pIPA-t alkotó csapat hozta létre korábban a szintén sikeres Alakor Biosört is, a főzdét pedig a Gyulavári Kastélyban alakították ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!