Szürrealizmus, márvány és borok – Indulnak a Borszerdák

Folytatva a hagyományt, 2019 nyarán ismét elindulnak a Borszerdák a Magyar Nemzeti Galériában. Júliusban minden szerdán más-más tematika szerint várják a vendégeket egy-egy izgalmas tárlatvezetésre, előadásra, kellemes élő zenére és természetesen, a rendezvény nevéhez hűen, nyáresti koccintásra is. A szerdai alkalmakat 18 és 22 óra közöttre tervezik.

Egy 2018-as Borszerda borsorForrás: Sándor 'Alex' Hodos/Magyar Nemzeti Galéria / Facebook.com

Nem csak a programok, a helyszín is emlékezetes lesz idén, hiszen a Magyar Nemzeti Galéria város fölé nyúló panorámateraszaira és kupolaterébe tervezik az eseményt. Nevéhez híven a borok pedig minden szerdán más borászattól érkeznek majd a vendégek poharaiba – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a részletes program és a jegyárak is megtalálhatók.

Az első Borszerdát 2019. július 3-án rendezik meg. A borokról ekkor az osztrák Pfaffl pincészet, míg a zenéről a Gáspár Károly Trió gondoskodik majd. Az este folyam 18:00 és 20:30 között „A divat változik, a stílus örök." – viselettörténeti sétán vehetnek részt Krasznai Réka művészettörténész vezetésével.

De választhatják Sepsey Zsófia művészettörténész tárlatvezetését is, amit 18:30-kor kezdődik és a Márványba zárt történetek közé kíséri be a látogatókat. 19 órától 20 óráig Halász Rita művészettörténész előadását hallgathatják meg a Fekete – az elegáns szín címmel, 20:15-től 20:45-ig pedig mindent megtudhatunk a borról – és ami mögötte van... Az estén A szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig című időszaki kiállítás is látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek