Menton városában találják a világ legjobb éttermét

Kiderült melyik étterem kapta a világ egyik legrangosabb elismerését, a World's 50 Best Restaurant Awards első díját Szingapúrban. És az eredmény nem az volt, amire nagyon sokan gondoltak. A legmagasabb dobogóra ugyanis a Franciaország és Olaszország határán található Mirazur étterem csapata állhatott fel.

A Mirazur séfje és csapata a díjátadónForrás: AFP/Theodore Lim

Az éttermet az argentin-olasz séf, Mauro Colagreco vezeti, az évenként megrendezett citrom fesztiváljáról ismert Menton városában. Az étterem sikerszériája már a 2019-es év elején elindult, ugyanis megkapták harmadik csillagukat a Michelin Guide-tól; de a séf elmondása szerint, a gasztrovilágban az Oscar-díjjal megegyező elismerésre még ekkor sem számítottak - olvasható a CNN Travel oldalán.

A Szingapúrban, a Marina Bay Sands hotel színpadán megtartott gálára azonban már egy patchwork zászlóval érkeztek, amin ott díszelgett Franciaország, Argentína, Olaszország és Brazília zászlója, hogy jelezze ez a négy ország az, aminek a Mirazur az ihletet és az ízeit köszönheti, és amik nap mint nap alakítják a konyháját. A köszönetnyilvánításkor a séf elmondta, hogy Franciaország „az a hely, ahol szabadon kibontakozhatok – de az ételek és a főzés mindenféle határt képes áthidalni."

Mauro Colagreco séf egyik legismertebb fogásaForrás: hemis.fr/RIEGER Bertrand / hemis.fr/Rieger Bertrand / Hemis.Fr

És, hogy a legtöbben miért nem számítottak a Miruzir győzelmére? Mert a World's 50 Best Restaurant Awards szervezői és zsűritagjai egészen 2019-ig a korábbi nyertes, top éttermeknek is engedélyezték a nevezést. Ez idén változott meg, így garantált, hogy mostantól mindig új csillag lesz a dobogó legfelső fokán.

A világ legjobb 10 éttermének listája 2019-ben!

1. Mirazur (Menton, Franciaország)
2. Noma (Koppenhága, Dánia)
3. Asador Etxebarri (Axpe, Spanyolország)
4. Gaggan (Bangkok, Thaiföld)
5. Geranium (Koppenhága, Dánia)
6. Central (Lima, Peru)
7. Mugaritz (San Sebastian, Spanyolország)
8. Arpege (Párizs, Franciaország)
9. Disfrutar (Barcelona, Spanyolország)
10. Maido (Lima, Peru)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek