200 fellépő szórakoztatja idén a PanyolaFeszt vendégeit

Panyola 600 lelket számláló települése az elmúlt tizennégy év alatt több mint ezerötszáz fellépőt, és több tízezer vendéget üdvözölhetett a PanyolaFeszt alkalmával. Idén több mint húsz helyszínen közel 200 fellépő szórakoztatja a fesztivál vendégeit augusztus 1-től 3-ig – írták a fesztivál közleményében.

Forrás: PanyolaFeszt

A megye minősített fesztiválja évek óta arra törekszik, hogy a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt megmutassa a vidék hagyományait és értékeit. A programok alkalmával kinyílnak a helybéli udvarok kapui; lesz közös szilvalekvár főzés, készülnek majd szilvás ételek, és kültéri kemence építésre is beállhatunk majd. Az ízletes szatmári ételek mellé pedig kiváló panyolai pálinkák és kulturális programok is járnak. Lesz zene, színház, vers, kiállítások, porta- és gyermekprogramok, sport, kajak-kenu és kerékpáros esemény, valamint sok-sok Tisza-parti élmény.

A háromnapos fesztiválon a fellépők között ott lesz Tompos Kátya, Orosz Zoltán és Barátai, a Parno Graszt, Nana Vortex, Antonia Vai, az Aurovoir zenekar, a Csángálló, a Magyarpalatkai Banda, a Debreceni Népi Együttes. De hallható és látható lesz Boggie és Kemény Zsófi irodalmi estje, valamint a Debreceni Színjátszó Stúdió produkciója is.

Forrás: panyolafeszt.hu

A PanyolaFeszt kultúrmissziót teljesít. Folyamatosan megújulunk, igyekszünk a családias esemény mellett valamilyen plusz élményt adni. A vidék báját picit más formában megmutatni az ide érkezőknek. – mesélte Panyola polgármestere.

Az elmúlt évben nemcsak portaprogramokkal, hanem 0. nappal is bővült a fesztivál, így az ide látogató társaságok és családok már csütörtökön benépesítik a települést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek