A rosé legyen velünk a Ligeten!

A Rosalia fesztivál május utolsó estéjén belecsap a nyárba: újra pezsegni fog a Liget, zizegnek a szívek, rózsaszínben láthatják majd a világot – álla a sajtóközleményben. A nyolcadik alkalommal megrendezett fesztivált a Városligetben, a Vajdahunyadvár mögötti árnyas réten tartják 2019. május 31. és június 2. között.

Forrás: Szigetváry Zsolt

A feszten rosékkal, pezsgőkkel, finom borokkal, ínyenc gasztronómiával, koncertekkel és családi programokkal köszöntik majd a nyarat. Több mint 60 borász borai mellett street food ételek is bemutatkoznak majd. A T-Systems színpadon pedig minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja a borozókat: fellép többek között az Aurevoir, Mary PopKids, Bágyi Balázs Quartet, a Peet Project, Animal Cannibals, a Parno Graszt és DJ Juhász Laci is. Vasárnap izgalmas és fiatalos folklór program várja az érdeklődőket.

Borok, buborékok

A borászok legfrissebb rosé boraikkal készülnek, de természetesen a habzóborok és pezsgők szerelmesei is megtalálják majd idei kedvenceiket. A Rosalia idén új, menő poharakkal is készül: új grafikákkal és szlogenekkel, illetve pároknak szóló poharakkal.

Forrás: Szigetváry Zsolt

A gasztronómiai kínálatban találkozhatnak majd az Ami Burger hamburgereivel, a sokak által kedvelt Pizza Me is ott lesz hagyományos olasz pizzáival; a Gléda vendéglő champagne pezsgőkhöz kínál különböző érlelésű sonkákat és sajtokat, emellett különleges kolbászokkal, lecsós tarjával és tépett kacsa burgerrel is készül. A Pola Pola a balkán frissen, faszénen grillezett ízeit hozza el, az Országkonyha pedig látványos füstölt lazacot kínál.

Forrás: Szigetváry Zsolt

Liget Bora választás

Kerestetik a nyár legnépszerűbb roséja! Idén is folytatódik a Liget Bora választás a Rosalián. Közel 50 rosé verseng majd a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül a Rosalián minél többet megkóstolni, majd a 3 legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek leadja, meglepetésben részesül.

Testébresztő jóga

A Városliget ideális környezet a testi-lelki feltöltődéshez. Éppen ezért idén a Rosalia összefogott a hazai jógamozgalom egyik legfontosabb műhelyével, az Amrita Jógaközponttal, hogy vasárnap, közvetlenül a nyitás után, kis ízelítőt adjanak az Iyengar jóga csodálatos világából, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Jöhetnek gyerekek, tinik és felnőttek, 11 órától! Aki tudja, hozza magával saját jóga matracát.

Forrás: Szigetváry Zsolt

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget fesztiválra a belépés ingyenes. A borkóstoláshoz 1600 forintért kristály kóstolópohár vásárolandó. Aki május 24-ig elővételben, online vesz poharat, kedvezményesen juthat hozzá. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forintért bérelhető és feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve ingyenesen használható a MasterCard PayPass és VISA payWave bankkártya.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek