Epertúltengés várható a romkocsmából lett piacon

Az Élesztőház kertje ad helyet vasárnaponként a Pancs Gasztroplaccnak, ahol 2019. május 26-án nem csupán piaccal készülnek a szervezők, hanem egy kreatív gyereknappal is, ahol az eperé lesz a főszerep.

Forrás: pixabay.com

A piacon hétről hétre egy magyar őstermelőket felsorakoztató közösségi piac áll össze, ahol olyan termelők kínálják portékáikat, akiknek fontos az összhang a természettel. Az asztalokon találunk szezonális zöldségeket-gyümölcsöket, sajtokat, házi sonkákat és szalámikat, pékárut, szörpöket, lekvárokat, gyümölcsleveket és borokat is. De ahogy a nevében is bene van a Pancs nem csak piac, hanem gasztroplacc is, ahova minden hónapban meghívnak egy vendég házigazdát a gasztronómia világából. Az ilyenkor szervezett közösségi főzésre az alapanyagokat helyben, a helyi termelőktől szerezik be.

Ezen a vasárnapon a gyerekek és az eper jutnak főszerephez, ugyanis gyermeknap alkalmából az érdeklődők kipróbálhatják a quilling, azaz papírcsík technikát, melynek segítségével macikat és cicákat készíthetnek majd. A foglalkozás oktató útmutatásával történik. A gyereknapi foglalkozás 10 órakor kezdődik és 1500 forintba kerül, jelentkezni üzenetben lehet, a Pancs a Facebook-oldalán, ahol minden kiállítót is megtalálunk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek