Édes kísértésbe eshetünk Szombathelyen

  Idén először a nagyközönség előtt, fesztivál jelleggel rendezik meg az Év Fagylaltja országos cukrászversenyt 2019. május 23-án. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Savaria Turizmus Kft. által szervezett vetélkedés nyilvános, az érdeklődők meg is kóstolhatják az elkészült jeges édességeket.

  Forrás: Az Év Fagylaltja 2019

  A versenyt és a zsűrizést a rendezvénytéren felállított sátorban rendezik, itt gyűlnek majd össze az ország legjobb cukrászdái és fagylaltozói, akik olyan fagylaltokkal nevezhetnek, melyek természetes állományjavítókkal, tejes fagylaltok esetében főzéssel és lehetőleg tojás felhasználásával készülnek – olvasható a sajtóközleményben. Szintén kitétel, hogy a nevezett fagylaltok kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal, díszítésekkel ízesíthetők és díszíthetők, illetve a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülnek a tégelyekbe.

  A nevezők kézműves fagylalt, „mentes" fagylalt és céges gyártók fagylaltjai kategóriában versenyezhetnek majd. A főzés már május 23-án reggel elkezdődik, a szakmai zsűrizésre pedig 14 órától kerül sor; ezt követi a közönség- és a sajtózsűri is. Az Év Fagylaltja 2019 eredményhirdetését 17 órára tervezik. A szakmai előadások és bemutatók mellett, színpad és kitelepülők is várják az érdeklődőket a Fő téri sátor környékén.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!